خلاصه سخنرانی:
1ـ عن الرضا علیه السلام قال قال أبو جعفر علیه السلام:
مَن سَرَّهُ أن لا يَكُونَ بَينَهُ وَ بَينَ اللهِ حِجَابٌ حَتَّى يَنظُرَ إلَى اللهِ وَ يَنظُرَ اللهُ إلَيهِ فَليَتَوالِ آلَ مِحَمَّدٍ وَ يَتَبَرَّأ مِن عَدُوِّهِم وَ يَأتَمَّ بِالإمَامِ مِنهُم فَإنَّهُ إذَا كَانَ كَذَلِكَ نَظَرَ اللهُ إلَيهِ وَ نَظَرَ إلَى اللهِ. بحارالأنوار ج 23 ص 81
از امام رضا علیه السلام نقل شده است که امام باقر علیه السلام فرمودند: کسیکه خوشحالش می کند اینکه بین او و خداوند مانعی نباشد تا به خدا نظاره کند و خدا به او نظاره کند پس باید که ولایت آل محمد را بپذیرد و از دشمنان آنها بیزاری جوید و امامت ایشان را قبول کند پس اگر چنین باشد خدا به او نظر می کند و او به خدا نظر می کند.
2ـ مودت آل پیغمبر اجر رسالت نبی اکرم است:
قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبى شورى آيه 23
در این آیه شریفه اجرت رسالت پیامبر، مودت و مهربانی با خاندان او بیان شده است.
قُلْ ما أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ إِلاَّ مَنْ شاءَ أَنْ يَتَّخِذَ إِلى رَبِّهِ سَبِيلاً فرقان 75
در این آیه شریفه بیان می کند همان اجری را که بیان کریم که مودت آل پیغمبر است منفعت آن نیز به خود شما می رسد که همانا رساندن شما به پروردگار است.
قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِنْ هُوَ إِلاَّ ذِكْرى لِلْعالَمِينَ انعام 90
از این آیه شریفه و آیات قبلی نتیجه می گیریم پیامبر خدا در برابر رسالت عظیم خود فقط مودت نسبت به اهلبیت را می خواهد که نتیجه آن عاید خود انسانها می گردد و آن یادآوری است نسبت به خدا و بهشت و قیامت تا غافل نباشیم و در مسیر الهی قدم برداریم.
در این نشست مسئول هیئت گزارشی از فعالیتهای هیئت را ارائه نمود و قرار شد دوشنبه هفته آینده نیز این نشست دوباره برقرار شده و گزارشی کتبی و همچنین گزارشی در قالب یک لوح فشرده به سازمان تبلیغات اسلامی ارائه گردد.
در همین روز نسبت به تمدید جواز هیئت در سازمان تبلیغات اسلامی نیز اقدام گردید.
خلاصه درس:
در سفر الی الله 8 چیز مورد نیاز بود که 2 مورد باقیمانده به شرح ذیل است:
7ـ رفیق(دوست): علما و صلحا و عباد رفیقان این راهندکه عیوب انسان را متوجه شده و به او تذکر می دهند: ألشَّیطَانُ إلَی المُنفَرِدِ أقرَبُ مِنهُ إلی الجَمَاعَهِ وَ یَدُ اللهِ عَلَی الجَمَاعَهِ » ابلیس به فرد تنها نزدیکتر است تا به جمعیت و دست خدا به همراه جماعت است.
8ـ راهنما: پامبران الهی و ائمه معصومین علیهم السلام: « وَ لَقَد کَانَ لَکُم فِی رَسُولِ اللهِ اُسوَهٌ حَسَنَهٌ لِمَن کَانَ یَرجُو اللهَ وَ الیَومَ الآخِرَ » احزاب/21 و به تحقیق رسول خدا الگوی نیکوی شما است برای کسی که امید به خدا و آخرت دارد. « قُل إن کُنتُم تُحِبُّونَ اللهَ فَاتَّبِعُونِی یُحبِبکُمُ اللهُ » آل عمران/32 بگو اگر شما خدا را دوست دارید پس مرا پیروی کنید تا خدا هم شما را دوست داشته باشد.
خلاصه سخنرانی:
موضوع: امام جواد علیه السلام
امام جواد پربرکت ترین مولود برای شیعه و دوره عمر ایشان کوتاه و امامت ایشان در نوجوانی و جوانی بود.
- به اجبار به ازدواج دختر مأمون درآمدند.
- در دوره ایشان فشار و تنگنا به شیعیان شدت گرفت.
- از راه صحابی و شاگردان بزرگ امام جواد می توان به عظمت مقام ایشان پی برد، مانند: عبدالعظیم حسنی، محمد بن ابی عمیر، ابن سکیت، فضل بن شاذان، حماد بن عیسی، ذکریا بن آدم.
درسهای زندگی امام جواد علیه السلام:
1- سازگاری و تحمل در خانواده و با مردم
2- آگاهی و ایستادگی و همراهی نکردن با ستم
3- ایمان به غیب و حقایق بالاتر از عقل محدود بشر
4- تقوا و دوری از گناه در اوج تمایلات و بهره مندی از امکانات و زمینه های آن
5- امید و آمادگی برای تحول مثبت (انتظار فرج)
6- خدمت رسانی و گره گشایی از کار مردم
موضوع کلاس:
ولایت فقیه و ادامه کتاب زاد السالک.
اطاعت و ولایت پیامبر و معصومین:
اطاعت:
آيه اطاعت: «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا أَطيعُوا اللَّهَ وَ أَطيعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ» سوره مبارکه نساء آیه 59
الف ـ (اولي الامر كيست؟) روايتي از جناب جابر بن عبدالله انصاري(رحمه الله عليه) در بحارالأنوار جلد 36 صفحه 249 و اعلام الورى ص 397 به شرح ذيل منقول است:
« ... وَ أَئِمَّةُ الْمُسْلِمِينَ بَعْدِي أَوَّلُهُمْ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ ثُمَّ الْحَسَنُ ثُمَّ الْحُسَيْنُ ثُمَّ عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ ثُمَّ مُحَمَّدُ بْنُ عَلِيٍّ الْمَعْرُوفُ فِي التَّوْرَاةِ بِالْبَاقِرِ وَ سَتُدْرِكُهُ يَا جَابِرُ فَإِذَا لَقِيتَهُ فَأَقْرِئْهُ مِنِّي السَّلَامَ ثُمَّ الصَّادِقُ جَعْفَرُ بْنُ مُحَمَّدٍ ثُمَّ مُوسَى بْنُ جَعْفَرٍ ثُمَّ عَلِيُّ بْنُ مُوسَى ثُمَّ مُحَمَّدُ بْنُ عَلِيٍّ ثُمَّ عَلِيُّ بْنُ مُحَمَّدٍ ثُمَّ الْحَسَنُ بْنُ عَلِيٍّ ثُمَّ سَمِيِّي وَ كَنِيِّي حُجَّةُ اللَّهِ فِي أَرْضِهِ وَ بَقِيَّتُهُ فِي عِبَادِهِ ابْنُ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ ... »
بر طبق اين روايت، اولي الامر همان ائمه معصومين عليهم السلام هستند كه به نص نبي اكرم نام آنها بيان شده است.
ب ـ (وجوب اطاعت پیامبر و امامان): از اينكه در اين آيه شريفه، اطاعت خداوند متعال در كنار اطاعت رسول و اولي الامر بيان شده است نتيجه مي گيريم كه اطاعت رسول و اولي الامر در راستا و همطراز اطاعت خداوند متعال بوده و واجب است از ایشان نیز اطاعت نمود.
ج ـ (مطلقه بودن اطاعت پیامبر و امامان): از آنجا كه قيدي در پي اطاعت قرار نداده اين نكته برداشت مي گردد كه اينها به دليل مايه عصمتي كه دارند از خطا و اشتباه مصون بوده لذا اطاعت بي چون و چرا از ايشان بلامانع مي باشد.
د ـ البته مخفی نیست که بر طبق فتوای علمای شیعه اطاعت از حضرت فاطمه زهرا نیز همانند امامان معصوم واجب است.
ولایت:
آیه ولایت: «إِنَّما وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذينَ آمَنُوا الَّذينَ يُقيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكاةَ وَ هُمْ راكِعُونَ» سوره مباركه مائده آيه 55
الف ـ با توجه به آنكه طبق روايات، معلوم مي گردد كه الَّذينَ يُقيمُونَ … حضرت علي(عليه السلام) است و با توجه به آنكه جانشينان آن حضرت در روايات معلوم گشته اند نتيجه مي شود كه حق ولايت بر مخلوقات با خداوند متعال و پيامبر و ائمه(عليهم السلام) مي باشد.
ب ـ (مطلقه بودن ولایت پیامبر و امامان): با توجه به آنكه در آيه ولايت در مورد شمول ولايت بر امور مختلف، قيدي آورده نشده است چنين مي توان نتيجه گرفت كه ولايت ايشان مطلقه است نه مقيده يعني ولايت شامل همه موارد مي گردد(فردي، اجتماعي، سياسي، اقتصادي، فرهنگي و …)
د ـ در مورد ولایت حضرت زهرا سلام الله علیها مانند معصومین دیگر نیز علما قائل بر ولایت ایشان هستند.
اطاعات و ولایت فقیه:
در زمان غیبت امام معصوم تکلیف شیعه توسط امامان معصوم روشن شده است:
* 1ـ مقبوله عمر بن حنظله: كافي جلد 1 صفحه 67
« ... قَالَ يَنْظُرَانِ إِلَى مَنْ كَانَ مِنْكُمْ مِمَّنْ قَدْ رَوَى حَدِيثَنَا وَ نَظَرَ فِي حَلَالِنَا وَ حَرَامِنَا وَ عَرَفَ أَحْكَامَنَا فَلْيَرْضَوْا بِهِ حَكَماً فَإِنِّي قَدْ جَعَلْتُهُ عَلَيْكُمْ حَاكِماً فَإِذَا حَكَمَ بِحُكْمِنَا فَلَمْ يَقْبَلْهُ مِنْهُ فَإِنَّمَا اسْتَخَفَّ بِحُكْمِ اللَّهِ وَ عَلَيْنَا رَدَّ وَ الرَّادُّ عَلَيْنَا الرَّادُّ عَلَى اللَّهِ وَ هُوَ عَلَى حَدِّ الشِّرْكِ بِاللَّهِ ... »
* 2ـ وسائلالشيعة جلد 27 صفحه 140:
«... وَ أَمَّا الْحَوَادِثُ الْوَاقِعَةُ فَارْجِعُوا فِيهَا إِلَى رُوَاةِ حَدِيثِنَا فَإِنَّهُمْ حُجَّتِي عَلَيْكُمْ وَ أَنَا حُجَّةُ اللَّهِ ... »
* 3ـ وسائلالشيعة صفحه 27 جلد 131:
«... قَالَ رَجُلٌ لِلصَّادِقِ علیه السلامه... فَأَمَّا مَنْ كَانَ مِنَ الْفُقَهَاءِ صَائِناً لِنَفْسِهِ حَافِظاً لِدِينِهِ مُخَالِفاً عَلَى هَوَاهُ مُطِيعاً لِأَمْرِ مَوْلَاهُ فَلِلْعَوَامِّ أَنْ يُقَلِّدُوهُ ... »
الف ـ در زمان غيبت امام عصر(عجل الله تعالي فرجه الشريف) متولي امور مسلمين، فقهائي هستند كه در روايات فوق بدانها اشاره شده است.
ب ـ نوع ولايت فقيه:
چون در مورد شمول ولايت فقيه، در روايات فوق قيدي زده نشده است پس ولايت فقيه مطلقه است و شامل تمام موارد مي گردد(فردي، اجتماعي، سياسي، اقتصادي، فرهنگي و …)
ج ـ نوع اطاعت فقيه:
به دليل عدم عصمت فقيه، اطاعت از فقيه مقيد است به اينكه برطبق موازين الهي و سنت نبي اكرم و ائمه اطهار و قرآن عمل نمايد در غير اين صورت نمي توان از فقيه اطاعت كرد.
نتیجه کلی:
ولایت معصومین: مطلقه است
ولایت فقیه: مطلقه است
اطاعت معصومین: مطلقه است
اطاعت فقیه: مقیده است
ادامه کتاب زاد السالک:
6ـ راحله(مرکب سواری): بدن و قوای آن است لذا باید برای تقویت قوای بدنی به جهت طی مسیر الی الله به قدر واجب در تحصیل معاش تلاش نماید0الدنیا مزرعه الآخره) و مازاد بر آن اگر او را از راه باز دارد اشکال دارد که همان دنیای مذموم است.
پس انسان باید مراقب بدن خود باشد تا بتواند تکالیف شرعیه را بجا آورد.
بدن انسان امانت الهی است و ملکیت حقیقی آن از آن خداست و ملکیت ما بر بدن خویش ملکیتی اعتباری است لذا انسان حق آسیب رساندن به بدن خویش را ندارد. برای همین است که آسیب رساندن به بدن از قبیل ایجاد خراش و قطع عضو و یا قتل بدون دلیل شرعی حرام است.
جان مـولانا و سعـدي و لسـان الغيـب هـا
جـان عـطار و نـظامـي شـاعـران خـاك مـا
باد قربان همان شاعر كه از جانش سرود
بـر مشامم ميرسـد هـر لحظه بوي كربلا
در ضمن، مدیران وبلاگ در حال طراحی قالب جدید برای وبگاه هیئت هستند که به محض آماده شدن از آن قالب جدید که مختص خود هیئت است استفاده خواهد شد.
کسانیکه تمایل دارند علاوه بر کمک نقدی توسط صندوقهای خیریه، کمک نقدی دیگر یا کمکهای غیر نقدی داشته باشند با برادر حسین جوادی تماس بگیرند: ۳۵۸۰۹۵۶-۰۹۳۵