مراسم هیئت پنجشنبه ۲۸ / ۶ / ۹۲ ساعت 21 / 30 در منزل هیئت با سخنرانی برادر محمد جمشیدی برقرار شد.

 

متن سخنرانی:

 معرفت نفس

 هر انسانی با اندک تأمل در حالات خود درک می کند که منحصر به این بدن مادی نیست و چیزی ورای این بدن مادی دارد که از آن تعبیر به روح می گردد.

روایات در باب اهمیت معرفت نفس:

1ـ  قال علی علیه السلام:«لا تجهل نفسك فإن الجاهل معرفة نفسه جاهل بكل شي‏ء» غررالحكم صفحه233

به نفس خود جاهل مباش که هر که به نفس خود جاهل باشد به همه چیز جاهل خواهد بود.

2ـ  قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم:«و قال أعرفكم بنفسه أعرفكم بربه» جامع‏الأخبار صفحه 4

هر که از شما بیشتر به نفس خود آگاه باشد آگاهتر به پروردگارش است.

 3ـ قال علی علیه السلام:«أعظم الجهل جهل الإنسان أمر نفسه» غررالحكم صفحه233

عظیم ترین نادانی، نادانی انسان نسبت به امر نفس خود است



نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 6 مهر 1392 توسط هیئتی
کلاس معارف یکشنبه 24 / 6 / 92 ساعت ۳۰/۲۱ در منزل هیئت برقرار شد.

 

بعد از اتمام موضوع نماز، بحث جدید کلاس معارف از کتاب زاد السالک مرحوم ملامحسن فیض کاشانی آغاز گردید.

خلاصه درس:

سفر به سوی خدا

 در سفر ظاهری دنیایی 8 مورد به شرح ذیل موجود است:

1ـ مبدأ 2ـ منتها 3ـ مسافت 4ـ مسیِّر(راهبر)5ـ زاد(توشه) 6ـ راحله(مرکب سواری) 7ـ رفیق(دوست) 8ـ رهنما

در سفر معنوی که سفر روح است به جانب حق سبحانه و تعالی نیز این 8 مورد به شرح ذیل موجود می باشد.

1ـ مبدأ: جهل و نقصان طبیعی است: « وَ اللهُ أخرَجَکُم مِن بُطُونِ اُمَّهَاتِکُم لا تَعلَمُونَ شَیئاً» نحل/78 و خدا شما را از شکمهای مادرانتان بیرون آورد در حالیکه چیزی را نمی دانستید.

2ـ منتها: کمال حقیقی که همان وصول به حق است: « وَ أنَّ إلی رَبِّکَ المُنتَهی » نجم/42 و همانا بازگشت به سوی پروردگار تو است.

3ـ مسافت: مراتب کمالات علمیه و عملیه ای است که روح آن را طی می کند به شرط آنکه در صراط مستقیم شرع قدم بردارد:« وَ أنَّ هَذَا صِرَاطِی مُستَقِیمًا فَاتَّبِعُوهُ وَ لا تَتَّبِعُوا السُّبُلَ فَتَفَرَّقَ بِکُم عَن سَبِیلِهِ » انعام/154و این راه راست من است پس آن را پیروی کنید و راههای دیگر را پیروی نکنید که شما را از راه خدا پراکنده می کند.

4ـ مُسَیِّر(راهبر): جِدّ تمام و جهد بیلغ(کوشش و تلاش کامل)و همت گماشتن در طی این منازل به مجاهده و ریاضت نفس در تحمل بار سنگین تکالیف شرعیه از واجبات و مستحبات و آداب و مراقبات و محاسبات نفس و ... و همت را واحد گردانیدن در وصول به حضرت حق: « وَ تَبَتَّل إلَیهِ تَبتِیلاً » مزمل/9 و بکلی از غیر او ببر و به او بپرداز« وَ الَّذِینَ جَاهَدُوا فِینَا لَنَهدِیَّنَّهُم سُبُلَنَا » عنکبوت/70 و کسانیکه در راه ما جهاد کنند هر آینه راههای خود را به ایشان بنمایانیم.

5ـ زادراه(توشه راه): تقوا است: « وَ تَزَوَّدُوا فَإنَّ خَیرَ الزَّادِ التَّقوَی » بقره/198 و زاد و توشه برگیرید که بهترین زاد و توشه تقوی است.

و تقوی عبارت است از قیام نمودن به آنچه که شارع مقدس امر به آن نموده و پرهیز کردن از آنچه که از آن نهی نموده است از روی بصیرت تا دل به نور شرع مستعد دریافت معرفت گردد: « وَ اتَّقُوا اللهَ یُعَلِّمُکُمُ اللهُ » بقره/283 و تقوای الهی را پیشه کنید که خدا شما را می آموزد.

6ـ راحله(مرکب سواری): بدن و قوای آن است لذا باید برای تقویت قوای بدنی به جهت طی مسیر الی الله به قدر واجب در تحصیل معاش تلاش نماید0الدنیا مزرعه الآخره) و مازاد بر آن اگر او را از راه باز دارد اشکال دارد که همان دنیای مذموم است.

باید دقت شود اگر در سفر ظاهری دنیای مرکب سواری را به خود واگذارد تا هرجا می خواهد برود و هرمار می خواهد بکند از راه باز می ماند لذا اگر مرکب بدن را به حال خود رها کند تا هر آنچه مشتهای اوس به جای آورد او را از سفر و سیر الی الله باز می دارد پس مراقبه بر این امر بر سالک طریق ضروری است.

7ـ رفیق(دوست): علما و صلحا و عباد رفیقان این راهندکه عیوب انسان را متوجه شده و به او تذکر می دهند: ألشَّیطَانُ إلَی المُنفَرِدِ أقرَبُ مِنهُ إلی الجَمَاعَهِ وَ یَدُ اللهِ عَلَی الجَمَاعَهِ » ابلیس به فرد تنها نزدیکتر است تا به جمعیت و دست خدا به همراه جماعت است.

8ـ راهنما: پامبران الهی و ائمه معصومین علیهم السلام: « وَ لَقَد کَانَ لَکُم فِی رَسُولِ اللهِ اُسوَهٌ حَسَنَهٌ لِمَن کَانَ یَرجُو اللهَ وَ الیَومَ الآخِرَ » احزاب/21 و به تحقیق رسول خدا الگوی نیکوی شما است برای کسی که امید به خدا و آخرت دارد. « قُل إن کُنتُم تُحِبُّونَ اللهَ فَاتَّبِعُونِی یُحبِبکُمُ اللهُ » آل عمران/32 بگو اگر شما خدا را دوست دارید پس مرا پیروی کنید تا خدا هم شما را دوست داشته باشد.



نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 25 شهريور 1392 توسط هیئتی
مراسم هیئت پنجشنبه ۲۱ / ۶ / ۹۲ ساعت 30 / 21 در منزل هیئت با سخنرانی حاج آقا سیدوحید میری برقرار شد.

 

متن سخنرانی:

معلوم نبودن اسرار برخی از کارهای معصومین بر افراد تا حدی که به خود حق اعتراض و نکوهش میدادند مانند : صلح امام مجتبی ـ خروج امام حسین علیه السلام از مدینه به کوفه، پذیرش ولایتعهدی امام رضا و ... وظیفه ما اینست که ولو اسرار افعال معصوم را نمی فهمیم باز تسلیم باشیم و همراهی کنیم.

گرچه برخی علتها و اسرار بعد از گذشت زمان معلوم میشود مانند اینکه چرا سیدالشهدا زنان و فرزندان را با خود به همراه بردند که اگر امروزه کسی به این کار امام اعتراض کنند به او می خندند چرا که اسارت و خطبه خوانی و افشاگری بی مانند زینب کبری، کربلا را زنده نگه داشت و گرنه حادثه  کربلا در همان روز عاشورا دفن می شد.

علل پذیرش ولایتعهدی امام رضا علیه السلام نیز از همین باب است:

زیرا اینکه مأمون پیشنهاد ولایتعهدی را به حضرت داد :

1ـ برای این بود که وجاهت ائمه بعد از عاشورا بین مردم بیشتر شده بود مانند قضیه طواف و بوسیدن حجرالاسود هشام بن عبدالملک مروان و راه ندادن مردم به او و از طرفی راه باز کردن  مردم برای بوسیدن حجرالاسود برای امام سجاد علیه السلام که با اشعار معروف فرزدق در تاریخ ماندگار شد:

هذا الَّذي تَعْرفُ البَطْحاءُ وَطائه           و البَيْتُ يَعْرِفهُ و الحِلُّ و الْحرمُ

« اين آقا كسي است كه (حتي) سنگ ريزه هاي (سرزمين مكه) جاي پاي او را مي شناسند و خانه كعبه و حل و حرم با او آشنا هستند»

2ـ تخریب چهره امام رضا علیه السلام و دنیا طلب جلوه دادن حضرت و مشروعیت بخشیدن به حکومت عباسیان و خواباندن شورش علویان ولی امام رضا علیه السلام دفع حیله دشمن و شناساندن واقعیت به افراد را اینگونه بر ملا کردند که تا وقتی در مدینه بودند ودو مرتبه نامه مامون به حضرت رسید قبول نکردند تا اینکه مأمور او بنام رجاء بن ضحاک حضرت را تهدید به قتل نمود و حضرت نشان دادند که این سفر اختیاری نیست و ثانیا امر کردند که برای او گریه کنند چرا که دیگر از این سفر باز نمی گردند.

حتی امام در مرو به مأمون فرمودند اگر این خلافت که میخواهی به من دهی خدا به تو داده و حق توست حق خدایی را که نمی توان واگذار کرد و اگر حق تو نیست و به ناحق نشستی  باز هم نمی توانی ببخشی چرا که مال تو نیست.

ولی مأمون، حضرت را باز تهدید کرد که حضرت فرمود: از اجدادم شنیدم که من قبل تو از دنیا خواهم رفت و مسموم می شوم و حتی نام قاتلم را نیز می توانم بگویم ولی به شرط اینکه در هیچ عزل و نصبی شرکت نکنم حاضر به پذیرش ولایتعهدی هستم.

اما نکته بسیار مهم این است که بعد از گذشت هزار سال امروز می بینیم حضرت با ورود به ایران دو کار مهم انجام دادند:

1ـ تشکیل پایگاه شیعه در ایران که در جای دیگر حتی عراق و لبنان و ... سراغ نداریم که باعث شد امامزادگان نیز به ایران بیایند و معارف اهلبیت علیهم السلام را ترویج دهند و بنی عباس و حکومت مأمون را نیز با زیرکی و به بهانه خروج و توطئه عده ای بر علیه حکومت مأمون به بغداد منتقل نمودند و ایرا ن پایگاه بدون مزاحم برای رشد شیعه گردید که ثمره این کار را در انقلاب ایران می بینیم که به راحتی تسلیم امر نواب ان حضرت می شویم.

2ـ گسترش معارف و قوت گرفتن اعتقادات شیعه در زمینه امامت  و .. مانند مناظراتی که حضرت با بزرگان ادیان مختلف انجام دادند.

گرچه هزینه این کار را خود حضرت دادند و آن دوری از آباء و اجداد مطهرشان بود و زندگی در غربت، ولی این همه برکات در زیر سایه حضرت با زیارت آن امام رئوف نصیب ما می شود مانند معجزات و کرامات و شفا گرفتن افراد بسیار زیادی که بر دوست و دشمن نهفته نیست مانند شفا گرفتن میرزا حبیب اله گلپایگانی که خود باعث شفا دادن دیگران می شد چرا که دست او در عالم رؤیا به گُلی خورده بود که از دست حضرت گرفت و ....



نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 25 شهريور 1392 توسط هیئتی
کلاس معارف، یکشنبه 17 / 6 / 92 ساعت 30 / 21 در منزل هیئت با موضوع حضور قلب در نماز برقرار شد.


نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 24 شهريور 1392 توسط هیئتی
مراسم هیئت، پنجشنبه 14 / 6 / 92 در ساعت 30 / 21 با سخنرانی حاج آقا فراهانی در منزل هیئت برقرار شد.

 

خلاصه سخنرانی:

مشخصات حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها

نام پدر ایشان امام کاظم علیه السلام و نام مادر ایشان نجمه خاتون ایشان خواهر تنی امام رضا علیه السلام می باشند. در سن 10 سالگی پدرشان به شهادت رسیدند.

سالهائی که پدر بزرگوارشان در زندان بودند و بعد از شهادت ایشان و همچنین تا زمان هجرت امام رضا علیه السلام به خراسان تحت تربیت و مراقبت امام رضا علیه السلام بودند.

یکسال پس از سفر امام رضا علیه السلام به خراسان به شوق دیدار ایشان به همراه برادران و برادر زادگان، راهی سفر ایران شدند. در بین راه در ساوه بیمار شدند و دستور دادند ایشان را به قم ببرند که پس از 17 روز سکونت در شهر قم رحلت نمودند و ایشان را در مکان فعلی که حرم مطهر ایشان است دفن نمودند.

فضائل حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها

1ـ عالمه و فقیهه بودند تا جائیکه پدرشان در مورد ایشان فرمودند: فداها ابوها یعنی پدرش به فدایش.

2ـ راوی حدیث بودند.

3ـ مقام شفاعت دارند.

4ـ طبق روایت امامان صادق و رضا و جواد علیهم السلام زیارت با معرفت ایشان پاداش بهشت دارد.

5ـ شباهتهائی بین مقام و زندگی ایشان با حضرت زینب سلام الله علیها است.

6ـ در میان زیارتنامه امامزادگان فقط 3 زیارت هست که از امام معصوم نقل شده است یکی زیارت حضرت اباالفضل العباس علیه السلام و یکی زیارت حضرت علی اکبر علیه السلام و یکی هم زیارت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها.



نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 19 شهريور 1392 توسط هیئتی
برنامه کلاس معارف این هفته، عزاداری حضرت امام جعفر صادق علیه السلام است که با سخنرانی حاج آقا خاری و مداحی ذاکران اهلبیت در منزل هیئت برقرار است.

 

وعده ما یکشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ ساعت 30 / 21 منزل هیئت



نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 10 شهريور 1392 توسط هیئتی
برنامه هیئت روز یک شنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ رأس ساعت 30 / 21 در منزل هیئت به مناسبت شهادت امام صادق علیه السلام با سخنرانی حاج آقا خاری برگزار شد.

متن سخنرانی:

ولادت امام جعفر صادق علیه السلام در 17 ربیع الاول سال 83 ه.ق و شهادت ایشان در ۲۵ شوال 148 ه.ق در مدینه و مدت عمر شریفشان 65 سال بود که در سن 31 سالگی به منصب امامت نائل آمدند. نام شریف ایشان، جعفر لقبشان صادق و کنیه ایشان ابا عبدالله می باشد.

عظمت علمی امام صادق علیه السلام:

در عظمت علمی آن امام بزرگوار همین بس که شاگردان ایشان را تا چهار هزار نفر نام برده اند حتی بعض رؤسای مذاهب اهل تسنن از شاگردان ایشان بوده اند مانند ابوحنیفه رئیس مذهب حنفی و مالک بن انس رئیس مذهب مالکی.

همچنین تفوق علمی ایشان بر علمای زمان در مباحثه های علمی که از سوی خلفا و عمداً برای منکوب کردن امام علیه السلام برقرار می شد عظمت علمی امام را بر همگان روشن می نماید.

اوضاع سیاسی زمان امام صادق علیه السلام:

اوضاع سیاسی زمان این امام بزرگوار مصادف بود با انقراض حکومت امویان و روی کار آمدن عباسیان لذا در این کشمکش قدرت و غفلت آنان از شیعیان، امام صادق علیه السلام مجالی بر گسترش و نشر معارف شیعی پیدا نمودند و با تأسیس حوزه های دینی و تربیت شاگردان بسیار در موضوعات مختلف علمی در ترویج علم کوشش فراوان نمودند.

ظهور فرق و مذاهب مختلف:

در زمان امام صادق علیه السلام فرقه ها و مذاهب مختلفی بوجود آمد مانند مرجئه، غلات، جبریه، زنادقه، مشبهه و ... که امام صادق علیه السلام با تشکیل جلسات مختلف علمی آنان را محکوم و حقایق معارف دینی را آشکار می نمودند.

کلام نور:

«نور قلب را جستجو کردم و آن را در تفکر و گریه کردن یافتم»



نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 10 شهريور 1392 توسط هیئتی
شهادت رئیس مکتب تشیع تسلیت

مرثیه مجسم

امشب کوچه های مدینه داغدارند و بقیع، چشم‌انتظار آخرین مسافر خویش است. بقیع، بقعه ای خاموش و تاریک؛ بقیع، آشنایی غریب؛ بقیع، مزار بی چراغ و فانوسی که مظهر مظلومیت هزار و اندی ساله است. در بقیع، روضه لازم نیست، خودش مرثیه مجسم است

مقتل الصادق

منصور در دوران حکومتش هفت بار امام صادق علیه السلام را نزد خود احضار کرده است؛ گاهى در مدینه و در ربذه به هنگام عزیمت حج و دیگر بار در کوفه و بغداد ، و در همه این جریانات تصمیم بر قتل امام داشت و با امام بدرفتارى کرده و با وى سخن ناروا گفته است

امام صادق علیه السلام و جنبش نرم افزاري

امام صادق عليه السلام دانشگاه عظيمي در رشته هاي مختلف علوم عقلی و نقلي آن روز بنيان گذارد و شاگردان بزرگي تربيت كرد كه تعدادشان به چهار هزار نفر مي رسيد مانند جابرن حيان که بيش از دويست جلد كتاب در موضوعات گوناگون نگاشت

مردى از امام صادق علیه السلام اندرزى درخواست نمود! آن حضرت به او فرمودند:

1)      اگر خداى تعالى روزى را به عهده گرفته است غصه خوردنت براى چیست؟!

2)      اگر روزى تقسیم شده است، حرص و آز براى چیست؟

3)       و اگر سنجش (در قیامت) حق است، پس ثروت اندوزى براى چیست؟!

4)      و اگر عوض دادن خداى تعالى حق است، پس بخل ورزیدن براى چیست؟!

5)      و اگر كیفر الهى آتش دوزخ است، پس گناه براى چیست؟!

6)      و اگر مرگ حق است، پس شادمانى براى چیست؟!

7)      و اگر (كارنامه) اعمال بر خدا عرضه مى‏شود، پس فریب براى چیست؟!

8)       و اگر گذر كردن بر صراط حق است، پس خودپسندى براى چیست؟!

9)       و اگر تمام چیزها به قضا و قدر است، پس اندوه براى چیست؟!

10)    و اگر دنیا ناپایدار است، پس اعتماد و آرامش به آن براى چیست؟!



نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 10 شهريور 1392 توسط هیئتی
مراسم هیئت در روز پنجشنبه 7 / 6 / 92 با سخنرانی حاج آقا فراهانی آغاز شد. خلاصه سخنرانی حاج آقا فراهانی به شرح ذیل است: 

خلاصه سخنرانی:

* امام صادق علیه السلام رئیس مذهب تشیع، صادق بود در مقابل افرادی که:

1-     غالی بودند: در امر حق افراط و زیاده روی می کردند یا شخصی را تا خدایی بالا می بردند یا خدا را تا حد انسان پایین می آوردند.

2-    ناصب بودند: از روی دشمنی حق را نمی گفتند و انکار می کردند.

3-    کاتم بودند: از روی ترس یا منفعت، حق را می پوشاندند و بیان نمی کردند.

4-    مدعی بودند: حق را می گویند برای بهره برداری شخصی و منافع نه پیروی حق.

* امام صادق علیه السلام افراد منحرف را هم با هدایت به راه می آوردند.

روش امام صادق علیه السلام در هدایت افراد:

1-     آگاهی و فهم دین

2-    کار و تلاش با زحمت

3-    تجارت حلال و مفید

4-    غذا دادن و غذا خوردن مثل مردم

5-    کمک به نیازمندان

6-    بدگویی نکردن از همکیشان و دعا کردن برای آنها

7-    احتکار نکردن کالای کمیاب در منزل

8-    عبادت با معرفت

* 3 چیز ناپسند که خوب است انجام شود:

1-     بدگویی و افشاگری اگر در مقابل ستم و ستمکار باشد

2-    نماز نخواندن اگر در حال بی خبری و چرت و کسالت باشد

3-    بخشش نکردن اگر زیاده روی و ریخت و پاش باشد.



نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 9 شهريور 1392 توسط هیئتی
برنامه امشب هیئت روز پنج شنبه ۷ شهریور ۱۳۹۲ رأس ساعت 30 / 21 در منزل هیئت با سخنرانی حاج آقا فراهانی برگزار خواهد شد.


نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 7 شهريور 1392 توسط هیئتی
صفحه قبل 1 1 2 3 4 5 ... 23 صفحه بعد